17. december 2018
rockzero 2 3425

​​- Vi kan skabe idéerne, men vi kan ikke stå alene med dem. Samarbejde er nødvendig, udtaler John Jensen, indehaver af entreprenørvirksomheden HJ Huse A/S ved Slagelse.

At netværke er derfor en vigtig del af forretningsstrategien i den lokale virksomhed – et indsatsområde, der allerede har båret frugt.

– Vi har fået et godt ry og en profil i markedet, der gør at de store har fået øje på os, siger udviklingschef Kim Bøhmert.

En af de store er Rockwool, der er gået sammen med HJ Huse om at opføre et ”Rockzero” hus i Vemmelev.

Bæredygtigt byggeri

ockzero er en innovativ og fleksibel letvægtsløsning til vægge. Rockzero består primært af naturlige materialer, og konstruktionen sparer ca. 20 % på Co2-udledningen i hele husets levetid.

Byggematerialet bidrager til at holde varmen, der hvor den hører til, samtidig med at fugt udledes helt naturligt. Dette er med til at holde boligen varm om vinteren og kølig om sommeren. Samtidig reducerer Rockzero udefrakommende støj 2,5 gange mere end traditionelt byggeri.

Sammenlignet med traditionelle måder at bygge på, giver Rockzero en bedre måde at levere bæredygtige boliger af høj kvalitet på en fleksibel måde.

Og her stopper innovationen af det kommende husprojekt i Vemmelev ikke. Underleverandører til byggeriet arbejder alle på at finde de mest optimale teknologier og samtidig bæredygtige måder, at integrere deres løsninger på. Huset får på flere måder således en optimal energiperformance.

  • Det er et projekt med stor bevågenhed i branchen. Vi kommer til at sætte en helt ny trend i byggebranchen, spår Kim Bøhmert.

Allerede inden opførelsen af huset i Vemmelev er påbegyndt, har HJ Huse og Rockwool sat gang i yderligere et projekt sammen. Med Gerlev Idrætshøjskole som medspiller, arbejdes der på at etablere en bane med indbygget klimasikring og parkouranlæg på højskolegrunden. Under kunstgræsset fra Citylawn rullegræsset skal der ligge hårdtpresset rockwool Rockflow, der opsuger mere vand end tidligere set, hvilket sikrer optimalt udnyttelse af banen året rundt.

Gode historier skal deles

HJ Huse er glade for samarbejdet og stolte af at gå forrest med projekterne.

  • Vi har vilje og mod. Jeg tror på de idéer personalet bærer ind og er nysgerrig på udvikling, siger John Jensen.

​Og HJ Huse er ikke hemmelighedsfulde omkring deres projekter. Tværtimod. – Gode historier skal vi dele, smiler Kim Bøhmert.